Suroviny:
1kg hladké mouky
2 čerstvá, velká vajíčka
2 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody na pečení
200g jemného krystalového cukru
500g kondenzového slazeného mléka - salko
500g krémového másla
100g margarínu
50g vlašských ořechů na sucho opražených a na hrubo posekaných (nemusí být)
Postup
Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto. Rozdělit těsto na 12-13 dílů, ty vyválet na kuleté stejné pláty a postupně je upéct.
Připravit krém:
Našlehat másto s kondenzovaným mlékem do hladka.
Krémem potřít upečené pláty těsta až na jeden a poskládat je na sebe. Nepotřený plát rozdrobit, smíchat s ořechy, chcete-li, a posypat tím potřený povrch dortu.
Nechat dort na chladném místě (ne v chladničce) po 7-8 hodin. Takto proleželý dort se dobře krájí.