Speciality Z Východní Evropy ...v Kladně

Speciality z vychodni Evropy

Tomáše Garrigue Masaryka 108
Kladno
27201
Otevírací doba
Po-Pa 9.00 - 17.00
So 9.00 - 12.00
Ne zavřeno
608851052
olga2470@gmail.com

Salaty ze sleďů

25.10.2011 10:06

 

Salaty ze sleďů

Šuba aneb sleď v kožichu

Šuba aneb sleď v kožichu

6.10.2008

Potřebujeme:

File sledi, 3-4 střední brambory, 1 větší červená řepa, 2 střední mrkve, 2 střední cibule, 2-3 vejce natvrdo, 250 g majonézy, sůl 1 lžička pažitky

Jak na to:

Uvaříme brambory, řepu, mrkev do měkka ve slupce. Řepu vaříme déle. 

Potom zeleninu vychladíme ve studené vodě (lépe se loupe), oloupeme a každou zvlášť nastrouháme do misek. Brambory rozdělíme na 2 porce. 

Cibulí nakrájíme na drobno a 2-3 min. povaříme ve vodě s trochou octa. Potom vodu slijeme a cibulí ochladíme. 

Matjesy vyndáme z oleje, zcedíme a nasekáme na drobno. 

Nachystáme si skleněnou mísu, vysokou asi 5 cm. Nebo si vezmeme skleněnou zapékací mísu. 

Dáme do mísy PRVNÍ vrstvu strouhaných brambor, DRUHOU vrstvu matjesy, TŘETÍ - druhou porci brambor, ČTVRTOU - cibulí, PATOU - řepu, ŠESTOU - mrkev, SEDMOU - nastrouhat bílky nahrubo, OSMOU - nastrouhat najemno žloutky a posypat pažitkou. 

Každou vrstvu jemně osolíme a potřeme majonézou. Rybu a cibulí nesolíme. 

Zeleninový dort dáme na 1 až 2 hodiny uležet do ledničky. Krájíme jako dort. 

Vrstvy se mají zakrývat tak, aby nebyly vidět předešlé vrstvy (cca 1 cm).

 

 

Sleďový salát

 
 

Potřebujeme:

2 jablka, 160 g nakládaných okurek, 200 g sterilované mrkve, 400 g křištálo­vých sleďů, 1 cibule, 100 g jogurtu, 100 g majonézy, 1 lžíce sekaných bylinek

Jak na to:

Oloupeme jablko a vyřízneme jádři­nec. Slijeme okurky a mrkev a spolu s ja­blky a rybičkami vše nakrájíme na kost­ky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme. Jogurt smícháme s majonézou a bylinkami. 

Všechny přísady smícháme a dáme do velkých sklenic. Podáváme ozdobené snítkami petrželky.

Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode