Speciality Z Východní Evropy ...v Kladně

Speciality z vychodni Evropy

Tomáše Garrigue Masaryka 108
Kladno
27201
Otevírací doba
Po-Pa 9.00 - 17.00
So 9.00 - 12.00
Ne zavřeno
608851052
olga2470@gmail.com

Ukrajinský boršč

30.10.2011 13:16

борщ

Vepřové maso
i hovězí  
Červená řepa
I naložená  
Čerstvé zelí
Nebo kysané zelí  
Brambory  
Mrkev  
Petržel  
Cibule  
Česnek  
Rajčata  
Máslo  
Ocet  
Bobkový list  
Pepř  
Sůl  
Kopr  
Zakysaná smetana 


Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou - je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem - až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
Na talíři se doprostřed husté polévky dá kopeček smetany - já dávám zakysanou. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá, proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem. Je velmi sytá.
Sice nejsem ani Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je „mistr kuchař Ukrajinské republiky“. Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode